Swiss Re izvještava o snažnom osiguranju u 2020. godini

Swiss Re Groupa zabilježila je gubitak od 878 milijuna USD za 2020. godinu. Isključujući potraživanja i rezerve COVID-19 (prije oporezivanja) od 3,9 milijardi USD, neto prihod Grupe porastao je na 2,2 milijarde USD sa 727 milijuna USD u 2019., povrat na kapital (ROE) od 7,3%. Odbor direktora predložit će stabilnu dividendu od 5,90 CHF po dionici.

Swiss Re izvijestio je o neto gubitku Grupe od 878 milijuna USD za 2020. godinu. Bez 3,9 milijardi USD potraživanja i rezervi povezanih s COVID-19 (prije oporezivanja) za godinu, neto prihod Swiss Rea iznosio je 2,2 milijarde USD, što je značajno povećanje u odnosu na USD 727 milijuna u 2019. Na temelju vrlo jake kapitalne pozicije Grupe i pozitivnih tržišnih izgleda, Upravni odbor predložit će dividendu od 5,90 CHF po dionici na godišnjoj skupštini 16. travnja 2021. godine.

Izvršni direktor grupe Swiss Re’s Christian Mumenthaler rekao je: „Pandemija COVID-19 i dalje utječe na zajednice i poduzeća širom svijeta. Početak napora na cijepljenju donosi nadu da će se situacija uskoro popraviti. Naša je Grupa prošla kroz ovu krizu s povjerenjem i snagom, a u ulozi amortizera činimo svoj dio ublažavanja izazova pandemije i poboljšanja otpornosti na buduće sistemske rizike.

„Od početka pandemije zauzeli smo discipliniran i razborit pristup izgradnji rezervi. Iako se neki daljnji gubici od COVID-19 očekuju 2021. godine, dramatično smo smanjili relevantnu izloženost na linijama P&C. Jako me ohrabruju poboljšanja kvalitete portfelja i marže osiguranja u P&C Re i Corporate Solutions. ”

Swiss Re očekuje dodatne potraživanja i rezerve povezane s COVID-19 u svojim poslovima s imovinom i nesrećama u iznosu manjem od 0,5 milijardi USD u 2021. godini, na temelju trenutnih podataka. Neizvjesnost oko mnogih čimbenika povezanih s pandemijom i dalje je velika i može utjecati na stvarni razvoj šteta bilo pozitivno ili negativno.

Glavni financijski direktor grupe Swiss Re’s John Dacey rekao je: „Naša pozicija kapitala ostala je vrlo jaka tijekom 2020. godine, unatoč neviđenom utjecaju COVID-19 i neobično visokoj učestalosti prirodnih katastrofa. Tvrtke Swiss Re-a nastavile su raditi bez prekida, pružajući snažne osnovne performanse. Zajedno s pozitivnim izgledima, ovo nam omogućuje da predložimo stabilnu isplatu dividende našim dioničarima čak i u ovim izazovnim vremenima”.

Swiss Re odlučio je zamijeniti svoj ciljni omjer SST od 220% ciljnim rasponom od 200–250%. Pružanje asortimana više je usklađeno s tržišnom praksom. Od 1. siječnja 2021. godine omjer Grupe SST bio je unutar tog raspona. Izračun SST-a Grupe uključuje procjenu krajnjih gubitaka povezanih s COVID-19 i pretpostavlja predloženu isplatu dividende.

Swiss Re uspješno je upravljao nestalnim uvjetima na globalnom financijskom tržištu tijekom 2020. godine, završavajući godinu snažnim ROI-jem od 3,5%. Rezultat ulaganja odražava rane odlučne akcije upravljanja portfeljem radi smanjenja izloženosti sektorima koji su bili osjetljivi na COVID-19. Aktivno upravljanje uravnoteženo je s očuvanjem održivog dohotka održavanjem značajnih nerealiziranih dobitaka u duljim rokovima dospijeća s fiksnim dohotkom.

P&C Re donosi snažne temeljne rezultate u poboljšanju tržišnih uvjeta

Ne računajući potraživanja i rezerve COVID-19, neto prihod P&C Re iznosio je 1,3 milijarde USD u 2020., u odnosu na 396 milijuna USD u 2019. ROE, bez gubitaka od COVID-19, iznosio je 13,2%.

Potraživanja i rezerve P&C Re za COVID-19 iznosile su 1,9 milijardi USD za godinu, što je rezultiralo neto američkim GAAP neto gubitkom od 247 milijuna USD. Otprilike 80% gubitaka COVID-19 tvrtke P&C Re predstavljaju nastale, ali neprijavljene (IBNR) rezerve za potvrdni prekid poslovanja bez štete, otkazane ili odgođene događaje, gubitke u slučaju nezgoda i kredita i jamstava.

Gubici od prirodnih katastrofa iznosili su 1,7 milijardi USD za 2020. To je u velikoj mjeri potaknuto atlantskom sezonom uragana koja je uključivala rekordnih 30 imenovanih oluja i brojne sekundarne opasnosti širom svijeta. Velikim ljudskim gubicima dominirala je eksplozija luke u Bejrutu u trećem tromjesečju.

Kombinirani omjer bio je 109,0% u 2020. Normalizirani1 kombinirani omjer bio je 96,9%, u skladu s procjenom od 97% za cijelu godinu predviđenu početkom 2020.

Uspješna obnavljanja P&C Re-a u siječnju

P&C Re obnovio je ugovore s premijom od 7,8 milijardi USD 1. siječnja 2021. To predstavlja smanjenje volumena od 11% u odnosu na posao kojem je trebalo obnavljanje, što odražava usredotočenost na kvalitetu osiguranja i poboljšane uvjete i odredbe. P&C Re postigao je nominalni rast cijena od 6,5% u ovom krugu obnove, više nego što je nadoknadio niže kamatne stope i veće pretpostavke gubitaka. Uspješna obnavljanja omogućuju poboljšanu normaliziranu1 kombiniranu procjenu omjera manju od 95% za P&C Re za 2021. u usporedbi s procjenom pruženom u studenom 2020. manjom ili jednakom 96%.

Ne računajući potraživanja i rezerve COVID-19, neto prihod L&H Re iznosio je 855 milijuna USD u 2020. godini, potpomognut snažnim investicijskim rezultatom s ROI od 3,7%. Ne računajući utjecaj COVID-19, ROE je iznosio 10,4%.

Gubici COVID-19 iznosili su 999 milijuna USD u 2020. godini, što odražava povećane stope smrtnosti u SAD-u i Velikoj Britaniji. Uključujući utjecaj COVID-19, L&H Re izvijestio je o američkom GAAP neto prihodu od 71 milijun USD za razdoblje.

Neto zarađene premije i prihodi od naknada porasli su za 6,8% na 13,9 milijardi USD, podržani velikim transakcijama, uključujući ugovore o dugovječnosti.

Potraživanja i rezerve povezane s COVID-19 iznosile su 943 milijuna USD za cijelu godinu, što je rezultiralo neto američkim GAAP neto gubitkom od 350 milijuna USD. Otprilike 40% gubitaka činile su rezerve za predviđena potraživanja vezana uz otkazivanja događaja, djelatnost iz koje su Corporate Solutions izašli 2019. godine, trećina zbog gubitaka u prekidu poslovanja, a ostatak uglavnom iz potraživanja po kreditima i jamstvima.

Neto zarađene premije bile su 2,9% niže i iznosile su 4,0 milijardi USD, jer je obrezivanje portfelja ublaženo ostvarenim rastom stopa i većim količinama u ciljanim područjima rasta. Korporativna rješenja postigla su prosječno povećanje cijena prilagođeno riziku od 15% u 2020. godini.

Life Capital uspješno je zaključio prodaju ReAssure

Kao što je ranije najavljeno, prodaja ReAssure Phoenix Grupi uspješno se zaključila 22. srpnja 2020. To je omogućilo Life Capitalu da isplati dividendu švicarskoj Re Group od 1,5 milijardi USD.

Life Capital zabilježio je neto gubitak u 2020. godini od 265 milijuna USD. Gubici povezani s COVID-19 bili su skromni i iznosili su 27 milijuna USD. Neto zarađene premije i prihodi od naknada iznosili su 2,0 milijarde USD. Bruto zaračunate premije za osnovnu djelatnost digitalne platforme za osiguranje iptiQ tvrtke Swiss Re porasle su za 76% jer je povećao broj partnera za 11 u 2020. godini.

Nakon uspješne prodaje ReAssure, poslovna jedinica Life Capital rasformirana je krajem 2020. Corporate Solutions preuzela je odgovornost za elipsLife, dok iptiQ sada djeluje kao samostalni odjel.

Izvršni direktor grupe Swiss Re’s Christian Mumenthaler rekao je: „Uvjereni smo u perspektivu za 2021. godinu. Radujemo se poboljšanju profitabilnosti u poslovanju P&C Re kao rezultat naše usredotočenosti na kvalitetu portfelja i povoljno tržišno okruženje. Naša franšiza klijenata L&H Re vrlo je jaka i pozicionira nas na rast, posebno kroz prilagođene transakcije. U korporativnim rješenjima daleko smo ispred zaokreta koji smo postavili za 2021. iptiQ postiže impresivan rast, stvara nova partnerstva i podvlači našu poziciju kao tehnološki utemeljene tvrtke koja se bavi rizicima. “

Izvor: svijetosiguranja.eu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *